30 Eylül 2012 Pazar

ZARİF BİR SUNUM: ET BOHÇASI




gülüm
 

MALZEMELER:

3 Adet yufka
½ kg kuşbaşı et
2 Adet havuç
150 gr bezelye
1 Adet kuru soğan
2 Adet kabak
4 Adet sivri biber 
Tuz, karabiber, kekik, kimyon

BEŞAMEL SOS :

3 yemek kaşığı tereyağı
3 Yemek kaşığı un
3 su bardağı süt
Tuz, karabiber

ÜZERİ İÇİN:

Rendelenmiş kaşar peyniri

YAPILIŞI:

·          1 yemek kaşığı yağ tavaya koyup tava kızdırılır. Etler tavaya koyularak rengi dönene kadar kavrulur. Suyunu salıp çekene kadar pişirilir.

·         Düdüklü tencereye 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ konulur, yağ kızınca küçük küçük doğranmış kuru soğan ilave edilir.

·         Soğanlar pembeleşince kavrulan etler ilave edilir, birlikte kavrulur. Karabiber ve kimyon ilave edilir.

·         2-3 yemek kaşığı salça konulur.

·         Üzerine 2 su bardağı kadar kaymış su ilave edilerek 20 dakika pişirilir.

·         Diğer taraftan tavaya küçük küçük doğranmış havuçlar konur, biraz kavrulur, yeşilbiberler ilave edilir.

·         Sırayla kabak ve konserve bezelyeler konur.

·         Sebzeler pişince tuz, karabiber ve kekik ilave edilerek ocağın altı kapatılır.

·         Bu arada beşamel sos hazırlanır.

·         Etler piştikten sonra yufkalar alınır, her bir yufka 4’e bölünerek 12 yufka elde edilir.

·         Dörde bölünmüş yufkanın bir parçası kasenin içine serilir. Tabanına 1 yemek kaşığı beşamel sos konulur. Üzerine haşladığımız etten 2-3 yemek kaşığı ilave edilir.

** Etin mümkün olduğunca susuz olması gerekir, yoksa yufkamız yırtılabilir.
 
 

·         Onun üzerine sebzelerden 1-2 yemek kaşığı konularak yufkanın sarkan uçları bohça şeklinde kapatılır.

·         Hazırladığımız bohça yağlanmış tepsiye ters çevrilerek konur.

·         Aynı işleme tüm yufka parçaları bitene kadar devam edilir. En sonunda tüm bohçaların üzerine birer yemek kaşığı beşamel sos konularak 200 dereceye ısıtılmış fırına verilir. 

·         20 dakika pişirildikten sonra beşamel sosların üzerine rendelenmiş kaşar peyniri konularak kaşarlar eriyip kızarana kadar tekrar fırına verilir. Kaşarlar kızarınca fırından çıkarılıp servis yapılır.

AFİYET OLSUN…

 

0 yorum:

Yorum Gönder

Special design for Hayatın Kıvamı by GeCe