4 Ekim 2012 Perşembe

Çikolata Hazzı: TRUFFLE


 Bu tarif kızımın uzun araştırmaları sonunda bulduğu ve yerken kendinden geçtiği bir tarif. Kızım çikolataya bayılır. Bu tatlı da çikolata sevenler için en yoğun çikolata tadı verecek bir tat. Yalnız yapımı biraz zaman alıyor. Yani yapmaya karar verdiyseniz 2 gün öncesinden başlayın. Korkmayın, sadece beklemeniz gereken süreler var o kadar. Haydi şimdi mutfağa...


MALZEMELER:

1 kutu krema
100 gr. sütlü çikolata
150 gr. bitter çikolata
5-6 dilim kakaolu kek
Meyve suyu
1 paket glazer

HAYDİ YAPALIM:

  • Krema üzerinden buhar çıkana kadar ısıtılır, kaynatılmaz. Ocağın altı kapatılıp içine küçük parçalar haline getirilmiş çikolatalar atılır ve karıştırılarak eritilir.
  • Çikolatalar erdikten sonra kek dilimleri tercih edilen bir meyve suyuyla ıslatılır.
** Dikkat! Kekleri çok ıslatırsanız  kıvamınız da biraz sulu olacağından malzemeleri toparlayamazsınız. Meyve suyu sadece biraz aroma verecek.
  • Islatılmış kekler küçük parçalara bölünerek kremalı karışıma eklenir ve karıştırılır.
  • Hazırladığımız bol çikolatalı karışım oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletilip sonra üzeri kapatılarak buzdolabına konulur.
  • Ertesi gün artık olayın içine ellerimiz giriyor. Çikolata hamurumuzdan küçük ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak elimizde yuvarlıyor ve bunları yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz.
  • Yuvarlak çikolatalarımız bitince bunları yine buzdolabına koymamız gerekiyor. İşte bu yüzden yapım aşamaları için günler gerekiyor.
  • 2-3 saat sonra glazerimizi eritip çikolata toplarımızı glazere batırıyoruz. İstenirse tatlı kaşığı ile ince çizgiler yaparak da süsleyebiliriz.
  • Bütün toplar bitti mi? Yine buzdolabına... Artık 4-5 saat beklersek üzerindeki çikolatalar da donmuş, toplarımız tam kıvamını almış olur. Misafirlerimize sunabiliriz. Tabii kıyabilirseniz...
** Glazer yerine topların bir kısmını kakao, dövülmüş fındık ya da fıstıkla da kaplayabilirsiniz.

AFİYETLE...

0 yorum:

Yorum Gönder

Special design for Hayatın Kıvamı by GeCe