MALZEMELER:
1 kuru soğan3 domates
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
10 yemek kaşığı haşlanmış buğday
2 yemek kaşığı haşlanmış yeşil mercimek
1-2 yemek kaşığı pirinç
Tuz, nane
YAPALIM:
- Kuru soğan incecik doğranarak 2 yemek kaşığı tereyağı, 1 yemek kaşığı sıvı yağda rengi değişinceye kadar kavrulur.
- Birkaç kez karıştırıldıktan sonra un ilave edilerek kavrulmaya devam edilir.
- Domatesler rendelenerek eklenir. Ardından salçalar konulur.
- 5 su bardağı su yavaş yavaş eklenerek karıştırılmaya devam edilir. (suyun bir kısmı et suyu da olabilir. Ama 1 bardaktan fazla olmasın )
- İçine haşlanmış buğday ve mercimek konulduktan sonra yıkanmış pirinçler de ilave edilir.
- Su kaynayınca ocağın altı kısılır ve pirinçler pişene kadar altı kapatılmaz.
- Çorbayı indirmeye yakın tuz ve nane serpilir. Afiyetle servis edilir.
0 yorum:
Yorum Gönder