20 Ekim 2012 Cumartesi

FIRINDA MANTAR

 
     Çabuk yapılacak ve lezzeti tartışmasız kabul edilecek bir tarif. Benim gibi mantardan pek hoşlanmayan çocuklarınız varsa onlara bu şekilde mantarı da yedirebilirsiniz. Ayrıca misafirleriniz için de yemeğin yanında farklı bir lezzet olacak. İşin içine tereyağı girdi mi zaten olay güzel oluyor.

      Burada yapımı için malzeme vermiyoruz. Çünkü istediğiniz kadar yapabilirsiniz. Miktarlara bağlı kalmanız gerekmiyor. Elinizde ne kadar mantar varsa o kadarlık malzeme kullanırsınız. Mantarınız büyükse içine koyacağınız kaşarın miktarı da değişecektir. Mantarların iyi pişmesini istiyorsanız çok büyük mantar kullanmayın derim. Gelelim nasıl pişireceğimize...


    Önce mantarların saplarını ayırarak az suyla temizliyoruz. Sonra yağlanmış veya pişirme kağıdı serilmiş tepsiye hepsini diziyoruz. Üzerlerine tuz serpiyoruz. Her mantarın içine biraz tereyağı koyduktan sonra ince rendelenmiş kaşar koyuyoruz. Ben kaşarı peynir rendesiyle rendeliyorum. Ardından 200 dereceye ısıtılmış fırına koyuyor ve 15-20 dakike sonra kaşarlar kızarınca servis etmek üzere çıkarıyoruz...
     Çok kolay değil mi? Bir de tadına bakın...

0 yorum:

Yorum Gönder

Special design for Hayatın Kıvamı by GeCe