16 Ekim 2012 Salı

PİTA EKMEĞİ

    Kahvaltıda benim gibi bir değişiklik istiyorsanız hiç çekinmeden bu tarifi deneyin. Bu ekmekleri ilk defa tatilde otelde tatmıştım ve çok hoşuma gitmişti. Hemen tarifleri araştırıp deneyip en iyi tarifi buldum. Sıcakken içine tereyağı sürüp yemesi de nefis oluyor. Deneyebilirsiniz...



MALZEMELER:

1 su bardağı ılık süt
1/2 su bardağı yoğurt
1/2 su bardağı ılık su
4 su bardağı un
1 paket kuru maya
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 yumurta

YAPALIM:

  • Sütü elimiz yanmayacak kadar ılıştırırken toz şekeri eritip mayayı karıştırıyoruz. Biraz kabarması için bırakıyoruz.
  • Kabarınca içine oda ısısındaki yoğurdu, yumurtayı  ve ılık suyu ekliyoruz.
  • Sonra sıvı yağı koyuyoruz.
  • Unu yavaş yavaş, tuzla karıştırarak hamura katıyoruz ve ele yapışan yumuşak bir hamur yapıyoruz.
  • Bir kabı yağlayarak hamuru bunun içine koyuyor ve üzerini örtüp 1 saat bekletiyoruz.
  • Mayalanan hamuru 12 parçaya bölüyor ve ayrı ayrı yoğurup 10 dakika daha bekletiyoruz.
  • Fırını 220 dereceye ısıtırken her bir parçayı 1 cm kalınlığında kalın olarak açıyoruz. Açtığımız her parçayı da yağlı kağıt üzerine seriyoruz.
  • Isınan fırına ekmeklerimizi sığdığı kadar gruplar halinde pişiriyoruz. Benim fırınıma 4'erli gruplar halinde sığdırdım. 8-10 dk pişiriyoruz. Pişen ekmekleri sıcak sıcak servis ediyoruz.

AFİYET OLSUN...

1 yorum:

  1. çok güzel anlatmışsınız sitenizi bugün buldum çok beğendim

    YanıtlaSil

Special design for Hayatın Kıvamı by GeCe