9 Ekim 2012 Salı

RENGARENK KIZARTMA

MALZEMELER:

2 patlıcan
2 kabak
2 patates
2 domates
100 gr. haşlanmış bezelye
3-4 adet sivri biber
1-2 kırmızı biber
Tuz, karabiber, kekik, kimyon, nane

YAPILIŞI:

  • Patlıcanlar alacalı soyulup küçük küçük doğranır. 1-2 saat öncesinden tuzlu suda bekeltilir.
  • Kabağın kabuğu soyulup küçük küçük doğranır.
  • Patatesler küp küp doğranır.
  • Biberler küçük doğranır.
  • Domateslerin kabukları soyulup doğranır.
  • Tavada sıvı yağ kızdırılır. Önce patlıcanlar suyu sıkılarak konup kızartılır. Kızaran patlıcanlar yağı süzülerek servis tabağına alınır ve üzerlerine kimyon serpilir.
  • Ardından kabaklar kızartılır, kızarınca tuz ve nane serpilip patlıcanların üzerine serilir.
  • Tavaya patatesler eklenir. Kızarınca tabağa alınır, üzerlerine tuz, karabiber ve biberiye serpilir.
  • Yeşil ve kırmızı biberler kızartılır, üzerine tuz serpilir.
  • Bezelyeler yağda biraz çevrilir, tabağa alınınca üzerine tuz, karabiber ve kekik serpilir.
  • En son olarak domatesler kızartılır. Tabağa almadan önce tuz, karabiber, biberiye serpilir. Tabağa alınarak servis edilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

Special design for Hayatın Kıvamı by GeCe