7 Ekim 2012 Pazar

ZEYTİNYAĞLI KEREVİZ

     Bu yemeği seven kişi çok azdır. Sevmeyenlere bir de bu tarifle pişirin, bence bayılacaklardır. Tarifi annemden aldım, onun tarzıyla pişirdim.Zaten annemin zeytinyağlı kerevizini çok severim. Siz de deneyin bakalım...  




MALZEMELER:

1 kuru soğan
1 domates
Salça
2 adet kereviz
1 adet havuç
Zeytinyağı
1 adet portakal

YAPALIM BAKALIM:

  • Tencereye zeytinyağı ya da kullanmıyorsanız sıvı yağı konulur. Yağ kızınca ince doğranmış kuru soğan eklenip kavrulur.
  • Kabukları soyulmuş domates ve salça soğan pembeleşince eklenir.
  • Küp küp doğranmış kereviz ve havuç ilave edilip bir kere çevrildikten sonra 2/3 su bardağı su ve sıkılmış portakalın suyu ilave edilir. 1 tatlı kaşığı tuz konup kaynamaya bırakılır.
  • Kaynamaya başlayınca ocağın altı kısılır.
  • Sebzeler pişince afiyetle yenir. ( Soğuk yenmesi tavsiye olunur.)

0 yorum:

Yorum Gönder

Special design for Hayatın Kıvamı by GeCe