6 Kasım 2012 Salı

FIRINDA KABAK YEMEĞİ

     Çok eski bir tarifimdir bu. Diğer kabak yemeklerinden sıkıldığımız zaman yaparım. Hem börek gibi oluyor, hem de yemek. Herşey çocuklar için, onların da hoşuna gidiyor. Üstelik de besleyici. Hadi afiyet olsun..

MALZEMELER:

1 kg kabak
3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 baş kuru soğan
3 yemek kaşığı un
1 su bardağı süt
1 su bardağı küp doğranmış kaşar peyniri
Tuz, kuru nane
Galeta unu

YAPALIM:

  • 1 baş soğan yemeklik doğranır. Büyükçe bir tavada 3-4 yemek kaşığı sıvı yağda kavrulur.
  • Kabakların kabukları soyulup küp küp doğranır. Soğanların üzerine ilave edilir. Kabaklar pişene kadar kavrulur.
  • Un eklenir, kavurmaya devam edilir.
  • Süt eklenir, karıştırılır.
  • Ocağın altı kapatılıp küp küp doğranmış kaşar peyniri, kuru nane, tuz konur.
  • Isıya dayanıklı yağlanmış bir kaba kabaklı malzeme yayılır, üzeri düzeltilir. Üzerine galeta unu ekilir ve 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

Special design for Hayatın Kıvamı by GeCe