22 Kasım 2012 Perşembe

ISPANAKLI BÖREK


MALZEMELER:

3 yufka
1/2 margarin
1 çay bardağı süt
2 yumurta
Susam
400 gr ıspanak
1 baş soğan
Tuz, karabiber, kırmızı pul biber

YAPALIM:

  • Soğan  yemeklik doğranır ve sıvı yağda öldürülür. İçine güzelce yıkanıp ince doğranmış ıspanaklar konularak kavrulur. Ispanakların rengi dönünce baharatlar eklenip soğumaya bırakılır.


  • Böreğin içini hazırlamak için margarin eritilir, içine süt konur. Yumurtanın birinin sarısı ayrılarak kalanlar margarinle sütün içine konur ve çırpılır.
  • Yufkanın bir tanesi tezgaha yayılır. Hazırlanan içle yağlanır, alt ve üst uçları kapatılır, içi yağlanır, ortasına ıspanaklı içten konur, sağ ve sol yanı kapatılır. Yeniden yağlanıp köşeleri kapatılır ve tepsiye alınıp, kesilir.


  • Kalan yufkalar da aynı şekilde yapılır. Üzerlerine ayırdığımız yumurta sarısına 1 tatlı kaşığı sıvı yağ eklenerek sürülüp susam serpilir.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişirilir.

1 yorum:

  1. ellerinize saglı google da gul boregı ararken sızın blogu gordum cok guzelmıs emegınıze saglı

    YanıtlaSil

Special design for Hayatın Kıvamı by GeCe