30 Kasım 2012 Cuma

MAYALI MISIR EKMEĞİ

MALZEMELER:
1 çay bardağı süt
1/2 çay bardağı ılık su
1 paket instant maya
1/ çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı sıcak su
1 su bardağı mısır unu
 2 su bardağından biraz fazla un
Tuz
YAPALIM:
  • Ilık süt ve ılık suyun içinde maya eritilir.
  • Sıvı yağ, sıcak su katılır.
  • Mısır unu ve tuz koyulur. Beyaz un yavaş yavaş ilave edilerek ele yapışan bir hamur elde edilir.
  • Hamur üzeri örtülerek mayalandırılır. İki kat mayalanınca tezgaha alınır. Ekmek şekli verilir. Yağlanmış kaba konulur. Üzerine su serpilir. Yeniden mayalandırılır. Hamur kabarınca önceden ısıtılmış 180 derece fırına konularak pişirilir.
  • Üzeri kızarıp içi pişince fırın kapatılır.

0 yorum:

Yorum Gönder

Special design for Hayatın Kıvamı by GeCe