25 Kasım 2012 Pazar

PATLICAN SALATASI

MALZEMELER:

3 adet patlıcan
3 adet kırmızı biber
3-4 adet yeşil biber
3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı sirke
1 yemek kaşığı zeytin yağı
Tuz

YAPALIM:

  • Patlıcanlar ve biberler közlenir.
  • Kırmızı biberlerin közlenmeden önce tohumlarını çıkartmanız işinizi kolaylaştıracaktır. Közlendikten sonra da soğuyana kadar bir poşetin içinde bekletirseniz, kabukları çok daha kolay soyulacaktır.
  • Patlıcanlar da közlendikten sonra önce bıçakla karnını yarar ve sonra bir kaşık yardımıyla içini oyarak kabuklarından ayırabilirsiniz.
  • Közlenmiş sebzeleri küçük parçalar halinde kıyın.
  • İçine ezilmiş sarımsak, sirke, zeytinyağı ve tuzu karıştırın.
  • Servis tabağına alarak servis edin.

0 yorum:

Yorum Gönder

Special design for Hayatın Kıvamı by GeCe