15 Kasım 2012 Perşembe

PATLICAN SİRKELİSİ

     Bir televizyon programında görmüştüm bu tarifi. Denedim ve tadını çok beğendim. Değişik bir patates kızartması, hem de fazla yağ çekmeyen cinsinden.

  • 3 adet patlıcanı alacalı soyup uzun parçalar halinde doğruyoruz. Acı suyunu akıtmak için tuzlu suda bir süre bekletiyoruz.

  • Ardından bir tencerede su kaynatıp patlıcanları içine atıyoruz ve haşlıyoruz.
  • Haşlanmış patlıcanların suyunu süzüp una buluyoruz. Aynen balık kızartır gibi. Tavaya içini yağlayacak kadar sıvı yağ koyup una buladığımız patlıcanları kızartıyoruz. Kızarttığımız patlıcanları bir kaba alıyoruz.
  • Bu arada 2 su bardağı kadar yoğurda 2-3 diş sarımsak ezip koyuyor ve 1 tatlı kaşığı sirke ilave ediyoruz.
  • Patlıcanların kızarma işlemi bitince hepsini birden kızartma tavasının içine boşaltıyor ve bir miktar ısıtıyoruz. Sonra hazırladığımız yoğurdu üzerine döküp birkaç kez tıngırdatıyoruz.
  • Daha sonra kapağını kapatıyoruz. Servisimizi hazırlamak için fazla altüst etmeden bir tabağa alıp üzerine tereyağlı biber salçasını kızdırıp döküyoruz. Sonra da afiyetle ikram ediyoruz.

0 yorum:

Yorum Gönder

Special design for Hayatın Kıvamı by GeCe