4 Kasım 2012 Pazar

SAÇ KAVURMA

    

     Bayramda ne pişirilir, tabii ki et. Bu da annemlerin kuzu eti. Annemle birlikte girdik mutfağa. Etler küçük küçük doğranmıştı. Sacın içine 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ koydum. Sonra etleri sacın içine koydum. Etler suyunu salıp tekrar çekene kadar pişirdim. İçine yine küçük doğranmış soğanları da yeşil biberlerle birlikte koydum. Yine kavurmaya devam. Bu arada kırmızı biber de eklenebilir. Bunlar da piştikten sonra domatesleri ekledim. Onlar da pişince ocağın altını kapatıp baharatları ekledim. Tuz, karabiber, kimyon ve kekik koydum. Sonra doğru sofraya...
Afiyet olsun...
 

 

0 yorum:

Yorum Gönder

Special design for Hayatın Kıvamı by GeCe