16 Kasım 2012 Cuma

SEBZELİ BULGUR PİLAVI

    Tarifin asıl sahibi Hacer. Elindeki malzemelerle bize öğle yemekleri hazırladığı bir gün böyle bir yemek çıkarmıştı ortaya. Hepimiz çok beğendik, ben de hemen tariflerimin içine aldım tabii. Haydi pişirelim bakalım:

MALZEMELER:
1 ölçü bulgur
1 ölçü su
1 patates
1 havuç
5-6 adet yeşil biber
3 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı biber salçası
1 domates
YAPALIM:
  • Tenceremize yağlarımızı koyuyoruz. Tereyağı eriyince içine ince doğradığımız yeşil biberleri katıyoruz.
  • Biberleri pişirince içine çiğden rendelediğimiz havuç ve patatesi koyuyoruz. 
  • Havuç ve patatesi de biraz kavurduktan sonra yine rendelediğimiz domatesi ve salçayı ekliyoruz.
  • En son olarak yıkayıp süzdüğümüz bulguru ekliyoruz. Üzerine aynı ölçüde su ve sebzeler için de 1 kaşık ilave ediyoruz.Suyun bir kısmı et suyu olabilir. Et suyumuz yoksa yarım tablet et suyu ekleyebiliriz. Et suyum yoksa ben toz bulyonu tercih ediyorum. Üzerine baharat gibi biraz serpiyorum.
  • Suyunu ekledikten sonra tuz, karabiber de koyuyoruz. Eğer bulyon koymuşsak tuzu az koymamız gerekiyor.
  • Suyu kaynayınca altını kısıp pişirmeye devam ediyoruz.
  • Suyunu çekince altını kapatıp Demlenmesi için kapağın altına bir bez seriyoruz. Hatta soğumasın diye üzerini de yoğurt mayalar gibi kapatabilirsiniz. ( Bu da kayınvalidemin yöntemidir, çok işe yarar.)
  • 15 dakika sonra pilavımız servise hazırdır. Benim gibi köftenin yanında bir de pancar turşusuyla sunabilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder

Special design for Hayatın Kıvamı by GeCe