5 Mart 2016 Cumartesi

BANDUMA

     Bir Kastamonu yemeği. Yazılışı da okunuşu da aynı, bir yanlışlık yok. Annem de bayılır bu yemeğe. Tek bir kusuru var, kalorili. Deneyebilmeniz için buraya gelmeniz gerekiyor, çünkü malzemesini yalnız burada bulabilirsiniz.


MALZEMELER:

Bandumalık yufka
Tereyağı
Ceviz
Hindi veya köy tavuğu

YAPALIM:

  • Hindi veya tavuk haşlanır, göğüs eti ayıklanır.
  • Haşlama suyu süzülür ve sıcak tutulurken bandumalık yufkalar tek tek ıslatılıp tabağa yuvarlak bir şekilde dizilir.
   
     Bandumalık yufkalar normal yufkadan biraz farklı. Kuru olan bu yufka, banduma yapmak için katlanarak kesilmiş vaziyette yufkacılarda ve bazı marketlerde satılıyor.

  • Bir sıra tamamlandıktan sonra üzerine ince dövülmüş ceviz serpilir, erimiş tereyağı gezdirilir.
  • İkinci sıra yufkalar da aynı şekilde dizilip ceviz ve tereyağı konur.
  • Ortasına göğüs etleri konularak servis edilir. 

0 yorum:

Yorum Gönder

Special design for Hayatın Kıvamı by GeCe