18 Aralık 2012 Salı

ETLİ TAZE FASULYE

     Kışın bu vakti taze fasulyeyi nerede mi buldum, dondurucuda. Sebzenin az olduğu bu zamanda bir değişiklik olsun diye bugün taze fasulye pişirdim. Bu tarifi de Nurdan'dan almıştım.


MALZEMELER:
1 kg taze fasulye
1 baş kuru soğan
250 gr kuşbaşı et
3-4 yeşil biber
2 domates ( bu da konserve)
2 patates
Domates salçası
3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
Karabiber
YAPALIM:
  • Kuşbaşı et haşlanır, süzülür.
  • Kuru soğan yemeklik doğranarak sıvıyağda pembeleştirilir.
  • Küp doğranmış patates ve ince doğranmış yeşil biberler ilave edilir.
  • Patates ve biberler biraz kavrulunca haşlanmış etler eklenir. Bir iki defa çevrildikten sonra domatesler ve salça konur.
  • Fasulyeler eklenir. 1-2 su bardağı su konur. 1 adet kesme şeker konur. Karabiber eklenir. Pişmeye yakın tuz ilave edilir.
  • Fasulyeler pişene kadar kaynatılır. Eğer düdüklü tencere kullanırsanız daha hızlı pişecektir.

0 yorum:

Yorum Gönder

Special design for Hayatın Kıvamı by GeCe