14 Ocak 2013 Pazartesi

ISPANAKLI GÜL BÖREĞİ

     Kolay ve çabuk hazırlanan bir börek mi istiyorsunuz, işte ıspanaklı börek. Ispanaklı böreği çocuklarınız yemiyor mu, patatesli yapabilirsiniz. Yıkamaya, pişirmeye mi üşeniyorsunuz, peynirli de yapabilirsiniz.


MALZEMELER:
3 yufka
1/2 paket margarin
1 çay bardağı süt
2 yumurta
1/2 kg. ıspanak
50 gr. kıyma
1 kuru soğan
YAPALIM:

  • Ön hazırlık olarak ıspanaklar yıkanıp doğranır.
  • Kuru soğan yemeklik doğranır ve sıvı yağda kıymayla birlikte kavrulur.
  • Ardından ıspanaklar eklenir ve suyunu çekinceye kadar pişirilir. Bir kenarda soğumaya bırakılır.
  • Yufkaların içine sürmek için margarin eritilir, süt ilave edilir. 1 yumurtanın sarısı ayrılarak kalanlar malzemenin içine ilave edilip çatalla veya çırpıcıyla karıştırılır.
  • Bir yufka tezgaha serilir. 4'e bölünür, yumurtalı yağlı karışımdan sürülür. Geniş olan kenarına ıspanaklı içten koyulur ve gül şeklinde sarılır.

  • Tüm yufkalar bitene kadar bu işlem tekrarlanır.

  • Hazırlanan börekler yağlanmış tepsiye yerleştirilip üzerlerine ayırdığımız yumurta sarısı sürülür ve önceden ısıtılmış 180-200 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

Special design for Hayatın Kıvamı by GeCe