13 Ocak 2013 Pazar

KADINBUDU KÖFTE

    Kaç gündür reklamlarda kadınbudu köfte lafı geçip duruyor. Oradan aklıma geldi, ben de yapayım dedim. Aslında bir gün öncesinden kalan pilavınız varsa işiniz çok daha kolay olacaktır. O zaman pirinci haşlamanız gerekmez, hem de daha kuru bir pirinç kullanacağınız için köftelerinize şekil vermesi de kolay olur.


MALZEMELER:
500 gr kıyma
1 kuru soğan
3 yumurta
2 çay bardağı un
1 çay bardağı pirinç
Tuz
Karabiber, kimyon

YAPALIM:

  • Kıymanın yarıdan biraz azını rendelenmiş soğanla birlikte hiç yağ koymadan kavurun ve soğuması için bir kenarda bekletin.
  • Pirinci yıkayıp süzdükten sonra yaklaşık 2.5 katı kadar su ile haşlayın. İyice ezilsin. 
  • Sıcak malzemeler soğuduktan sonra kavrulmuş kıymayı 1 çay bardağı haşlanmış pirinç, kalan kıyma, 1 yumurta ve baharatlarla birlikte karıştırıp yoğurun.
  • Yuvarlayıp köftelerinizi hazırlayın. Ben bu aşamadan sonra 1-2 saat kadar buzdolabında bekletiyorum.   O zaman kızartması daha kolay oluyor.
  • Buzdolabından çıkardığınız köfteleri önce una, sonra da çırpılmış 2 yumurtaya bulayın ve kızgın yağda her iki tarafını kızartın ve servis edin.

0 yorum:

Yorum Gönder

Special design for Hayatın Kıvamı by GeCe