5 Ocak 2013 Cumartesi

TAHİN HELVALI KEK


Evinizde daha önce aldığınız ve bir türlü tüketemediğiniz tahin helvası mı var? Bir kek yapın ve içine karıştırın. Mis gibi tahin kokusu olan ve çocuklar için çok besleyici bir kekiniz olacaktır.



MALZEMELER:

3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
150 gr. tahin helvası
1/2 çay bardağı ceviz
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un

YAPALIM:

  • Tahin helvası 1/2 bardak süt ile iyice ezilir. Sütün içinde ezilmesi zor olabilir, biraz küçük parçalara böldükten sonra blendr ile iyice karışmasını sağlayabilirsiniz.
  • Başka bir kapta yumurta ile şeker çırpılır.
  • Kıvamı iyice koyulaşınca sıvı yağ, sütle ezilmiş helva ve kalan süt karıştırılır.
  • Un elenip içine iri parçalanmış cevizler ve kabartma tozu karıştırılır ve bu karışım yumurtalı karışımın içine eklenir. Bu aşamadan sonra çok fazla karıştırılmaz.
  • Kekin pişirileceği kap yağlanıp içine dökülür ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında 40-45 dakika kadar pişirilir. Pişip pişmediği kürdanla kontrol edilir.
PÜF NOKTASI: Eğer benim gibi slikon kalıp kullanıyorsanız tüm işlemlere başlamadan önce kabınızı sabunlayıp yıkamanız gerekir. Çünkü bu kalıplar pişerken daha önce kullanılmış olan yağı dışarı verdikleri için zamanla bu yağın yanarak kabınızın kararmasına yol açabilir. Önceden yıkayıp kurular ve keki koymadan çok az miktar yağı içinde gezdirirseniz daha uzun süre rahatlıkla kullanacaksınız.

0 yorum:

Yorum Gönder

Special design for Hayatın Kıvamı by GeCe