7 Şubat 2013 Perşembe

PİRİNÇLİ KABAK YEMEĞİ

     Kış günlerinde sebze yemeği yapması çok zor oluyor. Nedense çocuklar kış sebzelerinden pek hoşlanmıyor. Halbuki yaz öyle mi? Hiçbir şey bulamasak kızartma yapıveririz.
     Ben de bugün başka bir şey bulamayınca kabak yemeği yapayım dedim. Üzerine sarımsaklı yoğurdu dökünce yemeleri daha da kolay oluyor. Nasılsa konsere domates de var. Hala onları kullanıyorum. Bahçeden yeni toplanmış gibi kokan domateslerle yaptığım kabağın üzerine bir de kendi kuruttuğum naneleri de ilave edince aynen bir yaz yemeği oluverdi. Şubat ayına rağmen günlük güneşlik bu kış gününe de yakıştı.


MALZEMELER:
1 kg. kabak
3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet kuru soğan
1 adet domates
1 yemek kaşığı salça
2/3 çay bardağı pirinç
Tuz
Kuru nane
YAPALIM:

  • Kabakların kabukları soyulup dörde bölünerek yemeklik doğranır.
  • Tencerede sıvı yağ kızdırılıp yemeklik doğranmış soğan kavrulur.
  • Kabuğu soyulmuş ve doğranmış domates ile salça eklenir.
  • Ardından kabak konur, 2 su bardağı su ilave edilerek kaynamaya bırakılır.
  • Suyu kaynayınca ocağın altı kısılıp yıkanmış pirinç eklenir.
  • Pişmeye yakın tuz ve kuru nane ilave edilir.
  • Piştikten sonra isteğe bağlı olarak sarımsaklı yoğurtla servis edilebilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

Special design for Hayatın Kıvamı by GeCe