11 Şubat 2013 Pazartesi

TON BALIKLI SALATA

     O günkü öğünde et ya da tavuk yoksa sebze yemeklerinin yanına ton balıklı salata yapmayı seviyorum. Yeşilliklerle iyi gidiyor. Önce marulları sirkeli suyun içinde bir süre bekletiyor, ardından da güzelce yıkıyor ve kurutuyorum. Salata kasesinin içine önce marulları kıyıp koyuyorum. Ardından havuç rendeliyorum. Kırmızı lahanayı da rendeleyerek koyuyorum. O zaman sert sert ağza gelmiyor. Eğer illa ki doğrayacaksam da önce tuzla ovup sonra yıkayıp süzdükten sonra salatanın içine ekliyorum.


     Yeşil soğan bunların içine yakışıyor. Domatesi küçük küçük doğrayabilirsiniz. Benim dünden közlenmiş 1 adet kırmızı biberim de vardı, onu da doğrayıp ekledim. Bunların haricinde turşu konulabilir. Ben bir de domatesli yeşil zeytin ve konserve mısır da koydum. Ardından esas malzememiz olan bir kutu ton balığını biraz küçük parçalara ayırarak salatanın üzerine serpiştirebilirsiniz. Kutunun içindeki yağı da üzerine gezdirin, gerekirse biraz da zeytin yağı ekleyin. Tuz ve yarım limon suyu da koyarsanız salatanız için her şey hazırdır. İçinde o kadar besleyici şeyler var ki aslında öğrenciler için de kolay bir mönü olabilir.Hazırlamak için malzemeleri bir araya getirmek yeterli çünkü. Onlar da rahatlıkla yapabilirler. Herkese şimdiden afiyet olsun...

0 yorum:

Yorum Gönder

Special design for Hayatın Kıvamı by GeCe