23 Mart 2013 Cumartesi

BAL KABAKLI KEDİ DİLİ

     Bal kabağı tatlısı yaptım ama bizimkilerin pek yemeğe niyetleri yok. Birkaç gün daha durursa bozulacak. Ama kedi dilinin arasına koyarsak muhallebiyle de karıştırırsak sanırım hayır demeyeceklerdir.


MALZEMELER:
16 adet kedi dili
4 yemek kaşığı un
4 yemek kaşığı nişasta
8 yemek kaşığı toz şeker
6 su bardağı süt
50 gr. margarin
2 su bardağı bal kabağı
Kedi dilini ıslatmak için:
2 su bardağı süt
YAPALIM:
  • Daha önce pişirdiğiniz bal kabağı tatlısından 2 bardak kadarını rondoda ezin.
  • Un , nişasta ve toz şekeri bir tencereye alın.
  • Üzerine yavaş yavaş sütü ilave ederek çırpıcı ile karıştırın. Muhallebiyi karıştırarak pişirin.
  • Kaynayınca ocağın altını kapatıp margarin ve bal kabağı tatlısını ekleyin. Rondo ile karıştırın.
  • Kedi dilinin sığacağı büyüklükte bir borcamı alın. Benim kedi dillerim yine boyutları büyük olan cinsten. Bunlar da büyük kare borcama sığıyor. Kedi dilini sütle ıslatarak yarısını tabana dizin. Islatırken çok fazla sütün içinde bekletmeyin. Sadece sütün içinde çevirip borcama alın. 
  • İlk sıra kedi dillerini dizdikten sonra bal kabaklı muhallebinin yarısını üzerine dökün. İkinci sıra kedi dillerini de aynı şekilde dizin. Kalan muhallebiyi de üzerine dökün. Ilınınca buzdolabına kaldırın.
  • Servis ederken üzerini dövülmüş cevizle süsleyebilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder

Special design for Hayatın Kıvamı by GeCe