11 Mart 2013 Pazartesi

PATATESLİ KREP MANTI

    Bu krep ne kadar ilginç bir şey değil mi? İsterseniz tatlı oluyor, isterseniz tuzlu. Her seferinde aynı şekilde yapıyorsunuz ama arasına ne koyarsanız onun gibi oluyor.
     Biraz tariflerden esinlendim, biraz kendim bir şeyler kattım. İsmini de ben uydurdum. Yerseniz siz de aynı fikirde olacaksınız. Hem krep, hem de mantı tadında bir hoşluk.


MALZEMELER:
4 adet patates
4 adet yeşil soğan
1 kutu labne peynir
Maydanoz
Tuz
Karabiber
Kırmızı biber
KREP HAMURU İÇİN:
2 yumurta
2 su bardağı süt
1 su bardağı + 1 yemek kaşığı un
Tuz
ÜZERİ İÇİN:
2 diş sarımsak
1 su bardağı yoğurt
2 yemek kaşığı tereyağı
Nane
YAPALIM:
  • Patatesler haşlanır. Patatesler haşlanırken krep hamurları pişirilir.
  • Yumurta ve süt derin bir kaba konur. İçine azar azar un ve tuz ilavesiyle koyu kıvamlı bir sıvı yapılır.
  • Tavaya 1 yemek kaşığı sıvı yağ konup kızdırılır, yağ kızınca bir kepçe yardımıyla önce tavanın ortasına dökülür, sonra tava eğilerek her tarafına yayılır. Böylece ince bir hamur elde edilir.
  • Hamurun bir tarafı kızarınca spatula yardımıyla diğer tarafı çevrilir.
  • Diğer tarafı da kızarınca kenara alınır. Sonraki krepi pişirmek için yine bir kaşık sıvı yağ ile tava yağlanır ve aynı işlem tekrarlanır.
  • Haşlanmış olan patatesler çatalla ezilir. İçine ince doğranmış yeşil soğan, maydanoz eklenir.
  • Labne peynir ve baharatlar eklenerek karıştırılır.
  • Pişmiş olan krep hamurlarının içine patatesli içten koyularak yayılır ve krep yuvarlanır.
  • 3-4 parmak genişliğinde kesilip üzerine sarımsaklı yoğurt dökülüp tereyağında kızdırılmış nane gezdirilir ve servis edilir.


0 yorum:

Yorum Gönder

Special design for Hayatın Kıvamı by GeCe