28 Mart 2013 Perşembe

SOSLU BİFTEK

     Biftekleri ızgara yapmak kolay ve fazla zaman almayan bir sunum ama etinizin yumuşacık ve güzel pişmesini istiyorsanız bence soslayıp tencerede veya düdüklü tencerede pişirmek en iyisi. Aslında yemeğe de misafiriniz gelecekse bu şekli tercih etmeniz daha doğru olur. Çünkü kızartma zamanını ayarlayamazsanız misafirlerinize soğuk yemek sunmak zorunda kalırsınız. Geç başlarsanız yemeği yetiştiremezsiniz. Halbuki tencerede yaparsanız, soğursa ısıtıverirsiniz.


MALZEMELER:
750 gr biftek
1 adet kuru soğan
1-2 diş sarımsak
2 adet domates
1-2 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı sirke
Sıvı yağ
Tuz
Karabiber
Kekik
Kimyon
YAPALIM:
  • Tavayı çok az sıvı yağ ile yağlayıp bifteklerin önünü arkasını kızartın. Burada bifteklerin pişmesi gerekmiyor, sadece rengi biraz kahverengileşecek.
  • Kızaran biftekleri bir kenara alın. Bütün biftekler kızarınca aynı tavada yemeklik doğranmış soğanlerı öldürün.
  • Rendelenmiş sarımsakları ekleyin. Ardından kabuğu soyulmuş ve doğranmış domatesleri koyun. 1-2 yemek kaşığı salça ekleyin.
  • Sirke ve ardından 1 çay bardağı kadar sıcak su koyup baharatları ekleyin. Bir taşım kaynayınca ocağın altını kapatın. 
  • Düdüklü tencereye bir sıra et, biraz sos olacak şekilde tüm etler ve sos bitene kadar sıralayın. Buhar çıkmaya başladıktan sonra 10-12 dakika kaynayacak şekilde biftekleri pişirin. Dilerseniz patates püresiyle birlikte servis edin. 
Afiyet olsun...

0 yorum:

Yorum Gönder

Special design for Hayatın Kıvamı by GeCe