23 Nisan 2013 Salı

İNEGÖL KÖFTE

    Yaz yavaş yavaş geliyor. Biraz da kalorisi az olan yemekleri tercih etmemiz gerekiyor. Bir gün önceden hazırlayıp ertesi gün ızgarada pişireceğiniz köfte iyi bir diyet alternatifi de olabilir.


MALZEMELER:
500 gr. kıyma
1 adet kuru soğan
1/2 limon suyu
1 tatlı kaşığı karbonat
3-4 adet tost ekmeği
Maydanoz
Tuz
Karabiber
Kimyon
YAPALIM:

  • Kuru soğanı rendeleyip suyunu sıkın.
  • Tost ekmeklerini kenarını kesip içlerini ıslatıp elinizle ufalayın, ama çok sulu olmasın, fazla suyunu sıkın.
  • Kıymanın içine soğan suyunu, ufalanmış tost ekmeklerini, limon suyunu, tuz, karabiber ve kimyonu katın.
  • Maydanozu ince doğrayıp ekleyin.
  • Elinizle yoğurarak birbirine yedirin. Çok kuru ise yoğururken biraz su ilave edebilirsiniz. Kapaklı bir kabın içinde bir gece bekletin.
  • Ertesi gün ince uzun şekilde ya da normal köfte şeklini verip ızgarada pişirin. Ben ızgara olarak fırını tercih ediyorum. 200 derece yalnızca üstten ısıtılmış fırına tel ızgaranın üzerine koyarak pişiriyorum. İlave olarak bir alt rafına tepsinin içine 2 bardak kadar su koyuyorum. Böylece köftelerin kuru olmasını engelliyorum.  

0 yorum:

Yorum Gönder

Special design for Hayatın Kıvamı by GeCe