13 Nisan 2013 Cumartesi

KISIR

     Pazar günü bir değişiklik olsun, kendimize kısır yapalım. Yanına da çay. Aslında bir de poğaça hiç fena olmazdı. Şöyle güneşe karşı oturup yudumlayalım. iyi fikir değil mi?


MALZEMELER:
2 su bardağı ince bulgur
2 yemek kaşığı biber salçası
4 adet yeşil soğan
1 adet kuru soğan
Maydanoz
1 adet domates
1 adet salatalık
1 adet limon
Zeytinyağı
Nar ekşisi
Tuz
Kırmızı biber
YAPALIM:

  • Bulgur derince bir kabın içine konulur. 2 su bardağı + 2 yemek kaşığı kadar su kaynatılıp bulgurun üzerine gezdirilir ve kapağı kapatılarak bulgurun şişmesi beklenir.
  • Bu arada yeşillikler ve domates ile salatalık ince doğranır.
  • Kuru soğan ayrı bir yerde yemeklik doğranıp 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı - sıvı yağ karışımında kavrularak öldürülür.
  • Bulgur suyu tam olarak şişince birkaç kez karıştırılıp üzerindeki kapak alınır ve soğumaya bırakılır.
  • Bulgur ılınınca 2 yemek kaşığı dolusu biber salçası elle bulgura yedirilir.
  • Salçayla karışan bulgura doğranan yeşillikler konur. Eğer salçanız çok tuzlu değilse bu aşamada tuz eklenebilir.
  • En son olarak kuru soğan yağı ile birlikte konulup karıştırılır. 1 adet limon suyunun tamamı, 1 yemek kaşığı kadar nar ekşisi, istenildiği kadar kırmızı biber konulur. Yağ miktarı kontrol edilip gerekirse eklenir. Servis yapılana kadar üzeri kapalı olarak bekletilir.

1 yorum:

Special design for Hayatın Kıvamı by GeCe