2 Nisan 2013 Salı

YALANCI BAKLAVA

     Sabahleyin bir de baktık ki Sermin tatlı yapıp getirmiş. Tadına baktık, gayet güzel. Bizi biraz uğraştırdıktan sonra tarifini de verdi. Bana da resmini çekip yayınlamak kaldı. Hemen yapıverin isterseniz, çünkü oldukça kolay. Tarifini de vermek istemiyorsanız, söylemeyin. Çünkü içinde neler olduğunu tadarak anlamak çok zor. İşte size yalancı baklava...


MALZEMELER:
12 adet baklavalık yufka
3 yumurta
1 su bardağı irmik
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı ceviz içi
Şerbeti:
4-4.5 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
YAPALIM:

  • Önce tatlının şerbetini kaynatın, bir kenarda soğusun. 
  • Baklavası için yumurtanın 1 tanesinin sarısı ayrılarak, irmik, sıvı yağ, süt, kabarta tozu ve vanilya bir kabın içinde karıştırılır.
  • Dikdörtgen borcam yağlanır. Birinci yufka serilir. Üzerine hazırladığımız karışımdan sürülür.
  • İkinci yufka serilip yine karışımdan sürülür. Bu şekilde 6 yufka üst üste konulur. 6. yufkanın üzerine ceviz serpilir.
  • Kalan 6 yufka da aralarına karışım sürülerek üst üste serilir.
  • Üzerine önceden ayrılmış yumurta sarısı sürülerek 170 derece fırında pişirilir.
  • Pişirilen baklava kareler halinde kesildikten sonra soğutulur, soğuk baklavaya ılık şerbet dökülür. 4-5 saat sonra servis edilebilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

Special design for Hayatın Kıvamı by GeCe