11 Mayıs 2013 Cumartesi

BÖĞÜRTLEN SOSLU PASTA

     Sipariş pastam hemen hazır. Dün çok yorucu bir gün olduğu için hiçbir şey yükleyemedim. Ama şimdi hemen hazır. Bu sefer butik pasta yapmadım.Çünkü zamanım da yoktu. Bu sefer de iç malzemesi biraz değişik olsun dedim ve buzluktaki böğürtlenlerimi kullandım. Yakında taze böğürtlenler olur. Artık onlarla neler neler yaparız. Tarif biraz uzun, o yüzden kısa kesip hemen tarife geçiyorum.

MALZEMELER:
Kakaolu pandispanya
Ara Krema:
1 yumurta + 1 yumurta sarısı
4 yemek kaşığı un (tepeleme)
6 yemek kaşığı nişasta ( tepeleme)
1 su bardağı toz şeker
1 lt süt
100 gr. margarin
1 paket krem şanti + 200 ml süt

Pasta Üzeri Kreması:
300 gr krema
200 gr. bitter çikolata

Süslemek İçin:
100 gr. bitter çikolata

Pandispanyayı ıslatmak için:
1/2 su bardağı meyve suyu
YAPALIM:
  • Kakaolu pandispanya yapılıp 3 parçaya kesilir.
  • Ara kreması için yumurtalar şekerle çırpılır. Nişasta ve un konulur. Süt yavaş yavaş ilave edilip çırpıcı ile pürüzsüz bir hale getirinceye kadar karıştırılır.
  • Ocağın altı yakılıp karıştırılarak pişirilir. Kaynadıktan sonra biraz ılınması beklenir.
  • Ilınan kremaya margarin konularak mikserle çırpılır.
  • Böğürtlen sosu için böğürtlenler 1 su bardağı kadar su ile 5 dakika haşlanır, süzülüp blendra konulur, 2 yemek kaşığı pudra şekeri ilavesi ile parçalanır.
  • Pasta üzerinin kreması için krema ısıtılır, ocağın altı kapatılıp parçalanmış çikolatalar konulur ve karıştırılarak eritilir. Bir kenarda soğuması için beklenir. Arada bir karıştırılarak kabuk bağlaması engellenir.
  • Kenarlarını süslemek için çikolata eritilir. Pişirme kağıdının üzerine ince bir tabaka halinde yayılır. Üzerine aynı büyüklükte yağlı kağıt konularak elle yayılması sağlanır. Kağıt bir ucundan rulo yapılarak sarılır ve buzluğa konulur. 1 saat kadar sonra rulo açıldığında çikolatalar gelişigüzel kırılacaktır. Bu kırılmış parçaları pastanın kenarlarına ya da dilerseniz üzerine süsleyebilirsiniz.

PASTANIN YAPIMI:
  • Bütün kremalar ve pandispanya hazır olunca pastanın yapımına geçilir.
  • Pandispanyanın ilk katı tabağa yerleştirilir. Silikon fırça yardımıyla süt veya meyve suyu ile ıslatılır.
  • Üzerine beyaz krema sürülür. Böğürtlen sosunun yarısı bunun üzerine yayılır. Krem şantinin yarısı da onun üzerine konulduktan sonra pandispanyanın ikinci parçası konulur.
  • Beyaz krema, böğürtlen sos ve krem şanti aynı şekilde konulur. Pandispanyanın son katı konduktan sonra üzeri için hazırlanan ve soğuyan krema ile her tarafı kaplanır.
  • Kenarı için hazırlanan çikolata süsleriyle de kaplandıktan sonra buzdolabına kaldırılır. Ertesi gün servis edilmeye hazırdır.



4 yorum:

  1. Hmm is anyone else experiencing problems with the images on
    this blog loading? I'm trying to figure out if its a problem on my end or if it's the blog.
    Any feedback would be greatly appreciated.

    Feel free to surf to my page Private Cloud Hosting

    YanıtlaSil
  2. I think, it is not a problem with the blog. There isn't anybody who faced such a problem, so far.

    YanıtlaSil
  3. betülcüğüm,kremada kakao yazıyor ama resimdeki krema sade gibi duruyor.. tarifde de sade krema yazıyor..anlamadım. :)

    YanıtlaSil
  4. Evet maalesef bazen kopyala yapıştır yaparken aceleye geliyor ve kesilecek parçaları unutabiliyorum. Kusura bakmayın, beyaz krema olacak. İlk başta yazarken kakaoyu kesmeyi unutmuşum. Son halini düzelterek yayınladım.

    YanıtlaSil

Special design for Hayatın Kıvamı by GeCe