26 Mayıs 2013 Pazar

ÇİLEK SOSLU ÇİZKEK (CHEESECAKE)

     Kışın portakallı çizkeklerle başlamıştık. Artık yavaş yavaş yaz geliyor ve artık yaz meyveleri ile çizkekler yapıyoruz. Misafirlerime yapmayı düşündüğüm çizkeki bu sefere de çilekli yaptım.
     Çilek bu sene erkenden çıktı ve daha mayıs ayının ortasında da mis gibi kokmaya başladı. Ben de çileği çizkekimin üzerine koydum.

MALZEMELER:
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 paket labne peyniri
1 su bardağı süzme yoğurt
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
TABANI:
1.5 paket yulaflı veya kepekli bisküvi
1 çay bardağı fındık
50 gr margarin
SOSU İÇİN:
250 gr çilek
1 su bardağı su
3 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı nişasta

YAPALIM:

  • Tabanı için bisküviler rondoda un haline getirilip içine erimiş margarin ve iri çekilmiş fındık ile karıştırılır.
  • Pişirme kabının en altına bu karışım yayılır ve üzeri basılarak düzeltilir. Pişirme kabı olarak kelepçeli bir kalıp tercih edilirse daha iyi olur.
  • Yumurtalar şekerle çırpılır.
  • Süzme yoğurt veya yoğurdun koyu kısmından alınarak labne peynirle birlikte eklenir. Mikserle karıştırmaya devam edilir.
  • Vanilya, un ve nişasta konur. Karıştırılıp bisküvilerin üzerine dökülür.
  • Fırında 160 derecede 30 dakika kadar pişirilir.
  • Sosu için çilekler ayıklanıp yıkanır ve rondoda püre haline getirilir.
  • İçine su, nişasta ve toz şeker konularak pişirilir. Kaynamaya başlayınca sosumuz hazırdır.
  • Kek pişince ılınması için beklenir, ılınan tatlının üzerine sos dökülür ve  buzdolabına kaldırılır, 3-4 saat sonra kalıptan çıkarılıp servis edilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

Special design for Hayatın Kıvamı by GeCe