1 Mayıs 2013 Çarşamba

ÇİLEK SOSLU PUDİNG

    Öyle güzel, öyle hafif bir tatlı oldu ki anlatamam. Bence hemen bugün biraz çilek alıp deneyin. Akşam yemeğinden sonra tatlı sürprizi yaparsınız evdekilere.


MALZEMELER:
1 kg. süt
1 su bardağı toz şeker
1 yumurta
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı nişasta
Vanilya
1 paket krema
ÇİLEK SOSU İÇİN:
2.5 su bardağı çilek püresi
5 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı nişasta
1/2 su bardağı su
YAPALIM:
  • Yumurta ile şekeri çırpın.
  • Nişasta ve unu ekleyin.
  • Sütü yavaş yavaş ilave ederek karıştırın, pürüzsüz bir karışım elde edince ocağınızın altını yakın. Karıştırarak muhallebi gibi pişirin.
  • Kaynamaya başlayınca ocağın altını kapatıp vanilya ve kremayı katıp karıştırın.
  • Çilek sosunu yapmak için çilekleri yıkayıp ayıkladıktan sonra blendrdan geçirin. Burada dikkat edilmesi gereken şey blendrı sürekli çalıştırmamak. Çünkü hiç durmaksızın çalışırsa bıçağı ısınıp çileğin tadında acılaşmaya sebep olacaktır. 
  • Aralıklı olarak çalıştırıp püre haline getirdiğiniz çileğin içine su, şeker ve nişastayı katıp pişirin.
  • Bu arada pudinginizi de üzeri kabuk bağlamaması için karıştırın.
  • Her şey hazırsa kaplarınızı pudingle doldurun, üzerinde bir parmak kadar boşluk kalsın. O boşluklara da çilek sosunuzu dökün. Hazırladığınız soslu pudingi buzdolabına kaldırın. Soğuyunca servis edebilirsiniz.

1 yorum:

  1. eline sağlık arkadaşım..çilek kokuları burnuma gelmeye başladı:-)..kuplara konan muhallebinin ortasına hafif ıslatılmış kedi dili bisküvi koyunca da çok güzel oluyor..

    YanıtlaSil

Special design for Hayatın Kıvamı by GeCe