5 Mayıs 2013 Pazar

ZEYTİNYAĞLI TÜRLÜ YEMEĞİ


MALZEMELER:
1 adet kuru soğan
2 adet patlıcan
2 adet kabak
100 gr taze fasulye
2 adet patates
3 adet yeşil biber
2 adet domates
Tuz
Karabiber
Salça
Sıvı yağ
YAPALIM:
  • Kabak, patates, yeşil biber ve patlıcan küçük doğranır, fasulye ayıklanıp yemeklik doğranır.
  • Tencereye sıvı yağ konup kızdırılır, yemeklik doğranmış soğanlar ve yeşil biber eklenir.
  • Biraz pembeleşince kabak, patlıcan, fasulye ve patatesler de eklenir. Hepsi birlikte arada bir karıştırılarak kavrulur.
  • Sebzelerin biraz rengi dönünce kabuğu soyularak doğranmış domates ve salça da konur.
  • En son olarak suyu ilave edilerek baharatlar da konulduktan sonra pişmeye bırakılır. Tüm sebzeler pişince yemeğiniz servise hazırdır.

0 yorum:

Yorum Gönder

Special design for Hayatın Kıvamı by GeCe