5 Temmuz 2013 Cuma

MALATYA USULÜ FELLAH KÖFTESİ

    Nurdan'dan aldığım ve ilk tattığım anda yapmaya karar verdiğim bir tarif oldu bu. Köfteleri yuvarlaması biraz zahmetli. Benim gibi yetmeyecek diye endişelenip bir ölçü daha yoğurmaya kalkışmayın sakın. Bu malzemelerle büyükçe bir salata kasesi doldu ve 10 kişilik misafire de rahatlıkla yetti. Oysa ben köfteleri yoğurduktan sonra gözüme az gözüktüğü için bir ölçü daha yapmıştım. Sıra yoğurt lamaya gelince bir baktım ki çok fazla. Hala o sonradan yaptığım köfteler derin dondurucuda. Önümüz Ramazan, hazırda salatamız var diye avunabilirim sanırım.


MALZEMELER:
2 su bardağı ince bulgur
2 su bardağı su
Tuz
1 yumurta
2 yemek kaşığı un
Karabiber
Kırmızı biber
Nane
Tereyağı
2 adet kabak
2 su bardağı yoğurt
2-3 diş sarımsak
YAPALIM:
  • Bulguru kaynamış su ve bir tatlı kaşığı tuz ile ıslatıp tencerenin kapağını örtün, suyun tamamını çekene kadar bekleyin.
  • Suyunu çekip şişen bulgura yumurta ve un ilave ederek yoğurun.
  • Elinizi ıslatıp fındık büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve bir tepsiye koyun. Tenceredeki bulgurun tamamı bitene kadar yuvarlamaya devam edin.
  • Başka bir tencerede bir çimdik tuz atılmış suyu kaynatın. Yuvarladığınız bulgur köftelerini yavaşça suyun içine bırakıp ocağın altını kısın ve köfteleri haşlayın.
  • Diğer tarafta kabakları rendeleyip 1-2 yemek kaşığı sıvı yağı koyduğunuz tavada karıştırarak pişirin.
  • Yoğurda ezilmiş sarımsakları karıştırın. 
  • Köfteler haşlanınca servis tabağınıza süzerek alın, üzerine kavrulmuş kabakları koyun, onun üzerine de sarımsaklı yoğurdu dökün.
  • Başka bir tavada tereyağını eritip kırmızı biber ve naneyi ilave edin, bu sosu da yoğurtlu köftelerin üzerine dökün ve servis edin.

2 yorum:

  1. tek kelime ile nefis görünüyor....
    sizinki kadar güzel olmasada bu da benim fellah köfte tarifim
    incelerseniz memnun olurum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ellerinize sağlık, sizinkiler de pek güzel olmuş.

      Sil

Special design for Hayatın Kıvamı by GeCe