10 Temmuz 2013 Çarşamba

BALLI ÇİKOLATA SOSLU TAVUK GÖĞSÜ

    Ramazanın ikinci günü oldu bile. Devamı da rahatlıkla gelir geçer inşallah. İlk gün son bir saate kadar gayet kolay geçen bir gündü. Ama o son saatlerde susuzluk ve açlık öyle bir pik yaptı ki neredeyse kolumu kaldıracak halim kalmadı. Bakalım, belki bugün biraz daha alışmış oluruz.
    Diyetisyenlerin Ramazan için önerileri hep aynı yönde: Birden ve fazla yemeyin. Birden kısmını biraz uygulamaya çalıştım, ağır ağır yedim ama önerildiği gibi çorbayı içip biraz ara vermek sofrada o kadar çok şey dururken maalesef olmuyor. Susuzluğu gidermek için soda içmenizi tavsiye ederim, hatta vişneli soda güzel bir seçenek.
    Daha yemeği hazırlarken yemek sonrası yiyeceğimiz tatlıyı düşünmeye başlamıştım. Havalar bu kadar sıcakken şerbetli tatlılar pek uygun olmuyor. Bir iki ufak değişiklik ile yeni bir sütlü ve de çikolatalı tatlıyı ortaya çıkardım. Hafif ve sağlıklıydı. Ama vakit o kadar dar ki ancak gece yatmadan önce yiyebildik. Bugün için size bir alternatif olabilir sanırım.


MALZEMELER:
1 lt süt
1 su bardağı un
1 yemek kaşığı nişasta
150 gr margarin
1.5 su bardağı toz şeker
1/2 paket damla sakızlı vanilin
1 paket tart jöle
Sosu için:
1/2 çay bardağı bal
1/2 çay bardağı süt
1 tatlı kaşığı kakao
100 gr çikolata
1 yemek kaşığı tereyağı
YAPALIM:
  • Margarin eritilir, un ve nişasta konulup kavrulur.
  • Üzerine yavaş yavaş süt dökülerek karıştırılmaya devam edilir.
  • Toz şeker de konulduktan sonra devamlı karıştırılarak muhallebi gibi pişirilir.
  • Kaynamaya başlayınca ocağın altı kapatılır. Tart jöle paketteki tarifine göre su ile pişirilerek hazırlanır.
  • Pişirilmiş olan tavuk göğsünün üzerine hazırlanan tart jöle ve vanilya konularak mikserle çırpılır.
  • Sudan geçirilerek suyu süzülmüş kalıba dökülür, ılınınca buzdolabına konur.
  • Sosu için tüm malzemeler bir kabın içine konularak karıştırılmak suretiyle pişirilir. Buzdolabında birkaç saat bekleyen tavuk göğsü servis tabağına çıkarılır. Kullandığımız tart jöle sayesinde şekli hiç bozulmayacaktır. Üzerine pişirdiğimiz ve soğuttuğumuz ballı çikolatalı sos ile servis edilir. 


1 yorum:

  1. eline sağlık ...tek kişilik yapacak olsam ölçü tutmaz diye sadece yaptıklarınızı seyrediyorum:-)

    YanıtlaSil

Special design for Hayatın Kıvamı by GeCe