22 Ekim 2013 Salı

BALKABAKLI KEK

    Bayramda misafirlerim bu sapsarı keki görünce şaşırdılar. Benim de amacım elimdeki bal kabağı tatlısını tüketmekti. Bal kabağı keki çok lezzetlendirdi. Aklınızda bulunsun.



MALZEMELER:
3 yumurta
1.5 su bardağı şeker
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 limon kabuğu rendesi
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı bal kabağı rendesi
1 çay kaşığı zerdeçal tozu
1 yemek kaşığı limon suyu
1 Su bardağı ceviz
YAPALIM:
  • Elinizde pişirilmiş bal kabağı tatlısı varsa çatalla ezerek pürüzsüz hale getirin. 
  • Yumurta ile şeker beyazlaşıncaya kadar çırpın.
  • Sıvı yağ ve ezilmiş bal kabağı koyun. 
  • Limon suyu ve zerdeçalı ekleyin. 
  • Un, kabartma tozu eleyerek karışıma ekleyip tahta kaşıkla karıştırın. Cevizleri bıçakla parçalayarak koyun.
  • Yağlanmış kek kalıbına dökün ve 175 derecede pişirilmeye başlayın, kek biraz kabarınca 160 dereceye düşürülür ve yaklaşık 40 dakika içine batırılan kürdan temiz çıkana kadar pişirilir. Soğuduktan sonra kalıptan çıkarılır.

0 yorum:

Yorum Gönder

Special design for Hayatın Kıvamı by GeCe