8 Ekim 2013 Salı

HAŞHAŞLI KEK

    Canım nasıl kek çekti. Havalardan mıdır nedir, akşam şöyle sıcacık bir kahvenin yanında kek yemek istedim ve kendimi kek tariflerinin arasında buldum. Birden gözüme haşhaşlı kek tarifi ilişti. Benim de haşhaşlı revaniden kalma mavi haşhaşım vardı. Kendi kek tarifimle bunu birleştireyim dedim ve ortaya bu nefis kek çıktı. Yenilikleri denemekte fayda var...


MALZEMELER:
3 yumurta
1.5 su bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 limon kabuğu rendesi
1 çay bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı mavi haşhaş
1 yemek kaşığı limon suyu
YAPALIM:

  • Yumurta ile şeker beyazlaşıncaya kadar çırpılır.
  • Sıvı yağ ve yoğurt eklenir. Çırpılmaya devam edilir.
  • Limon suyu ve limon kabuğu rendesi eklenir. 
  • Un, kabartma tozu, haşhaş karıştırılır. Karışıma eklenip tahta kaşıkla karıştırılır.
  • Yağlanmış kek kalıbına dökülür ve 175 derecede pişirilmeye başlanır, kek biraz kabarınca 160 dereceye düşürülür ve yaklaşık 40 dakika içine batırılan kürdan temiz çıkana kadar pişirilir. Soğuduktan sonra kalıptan çıkarılır.

1 yorum:

  1. haşhaş keke bir başka lezzet katıyor

    YanıtlaSil

Special design for Hayatın Kıvamı by GeCe