5 Kasım 2013 Salı

FIRINDA TAVUK

     Hafta sonları bazen canım hiç yemekle uğraşmak istemiyor. Yine o günlerden biriydi. Hazır malzemelerle hemen bir tavuk yemeği koydum fırına. Hiç zamanınızı almayacak. Dilerseniz buyurun mutfağa.


MALZEMELER:
4 adet tavuk pirzola
4 adet patates
4 adet yeşil biber
2 yemek kaşığı salça
Tuz
Karabiber
Kekik
YAPALIM:
  • Patatesler ve biberler çok küçük olmayacak şekilde doğranır.
  • Fırın tepsisi sıvı yağ ile yağlanır. Önce tavuklar yerleştirilir. Aralara patates ve biberler serpiştirilir.
  • Salça 1 çay bardağı sıvı yağ ile inceltilir. Tuz, karabiber ve kekikle karıştırılıp tavuk ve sebzelerin üzerine dökülür.
  • Üzeri alüminyum folyo ile kapatılır, 20 dakika kadar üzeri kapalı olarak 200 derecede pişirildikten sonra üzeri açılıp tavuk ve sebzeler kızarana kadar fırında pişirilmeye devam edilir. 

0 yorum:

Yorum Gönder

Special design for Hayatın Kıvamı by GeCe