10 Kasım 2013 Pazar

KEMALPAŞALI MUHALLEBİ

    Bu tarifi tadanlar merakla tarifini bekliyorlar. Tadı çok güzel olmuştu ama kıvamı konusunda bir takım endişelerim vardı, bir kere daha denedikten sonra şimdi tam olarak tarifi veriyorum. İlk yaptığımda da tadı lezizdi ama hafif bir akışkanlık vardı, bunu da içine biraz nişasta koyarak düzeltmek istedim ve oldu. Tarif annemin defterinden alınma. Yine ufak tefek değişiklikler yaptım ve sonuç işte burada:

MALZEMELER:
1 paket Kemalpaşa tatlısı
Tarifine göre şeker
Tarçın
Muhallebisi İçin:
1 kg süt
5 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
50 gr. margarin
1 paket krem şanti
1 kutu labne peynir
Hindistan cevizi
Arası İçin:
3-4 adet elma
2 -3 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı nişasta
1 çay bardağı ceviz
YAPALIM:

  • İlk önce Kemalpaşa tatlısını üzerinde yazan tarife göre hazırlayın. Kuru Kemalpaşaları şekerli suda kaynatarak yumuşamalarını ve şerbeti içine çekmelerini sağlayın. Bu sırada sert kalmamaları için dikkat edin.
  • Pişen tatlıları bir süzgeç ile dikdörtgen bir borcamın içine alın ve düzenli bir şekilde dizin.
  • Sonra üzerine tarçın serpin.
  • Elmaların kabuklarını soyduktan sonra rendeleyin ve hiç su koymadan toz şekerle pişirin. Önce bir miktar sulanacak ve sonra suyunu çekecektir. Tamamen suyunu çektikten sonra 1 yemek kaşığı nişasta koyup karıştırın ve ocağın altını kapatın. Buradaki amacımız sonradan elmaların su salmasını engellemek. Çünkü ilk yaptığımda biraz sulanmıştı. 

  • Pişen elmaları tatlıların üzerine paylaştırın. Dövülmüş cevizleri de serpiştirin. 
  • Muhallebiye yapmak için un, nişasta ve şekere azar azar sütü ekledikten sonra karıştırarak pişirin. 
  • Kaynayıp koyulaştıktan sonra ocağınızı kapatın, margarini ekleyip erimesini sağlayın. 3-4 dakika sonra vanilya, kutusunu açıp suyunu süzdüğünüz labne peyiri ve toz halindeki krem şantiyi ekleyip mikserle karıştırın ve çok fazla beklemeden hazırladığınız elmalı tatlıların üzerine dökün. Beklediğiniz her süre içinde koyulaşmasına sebep olacağından mümkün olduğunca çabuk davranın.
  • Soğuduktan sonra buzdolabına koyun ve en az 4-5 saat sonra üzerine hindistan cevizi dökerek servis edin.

0 yorum:

Yorum Gönder

Special design for Hayatın Kıvamı by GeCe