11 Aralık 2013 Çarşamba

PROFİTEROL

     #yemekfirtinasi etkinliğinde 4. güne geldik. Bu sefer ödevimiz: Ev ahalisini mutlu etme zamanı Ev ahalisinden en çok istek alan tarifiniz nedir? Haydi mutfağa... Kızlarıma sordum, ne istersiniz diye. Birkaç seçenek geldi: Cevizli lokum, sufle, ıslak kek vs. Son ana kadar sufle yapmayı düşünmüştüm ama hemen yapıldıktan sonra yenmesi gerektiği için vazgeçtim. Çünkü eşim de eve geç gelecekti ve o zaman beklemiş bir suflenin hiç bir kıymeti olmayacaktı. Hatta sufle kaplarını bile yağlayıp doaba koymuştum ama sonra ani bir dönüşle profiterole karar verdim. Yine küçük yardımcım Öykü ile birlikte profiterollerimizi yaptık. 
     Profiterolün benim için özel bir anlamı da var: Blogumun ilk tarifi. Şimdiye kadar bir kere tarifim tutmadı, o zaman da miktarları iki katına çıkarıp yapmıştım, bir şeyler ters gitti sanırım, olmadı. Onun haricinde her zaman tutan bir tarif. Kalabalık misafiriniz gelecekse dikkatli olun. Bu miktarlarla 25-30 tane çıkıyor. Benim ikinci kızıma bebek görmeye geldiklerinde yapmıştım. Çalıştığım iş yerinden geleceklerini söylediler. O zaman için o kadar kalabalık olacağını tahmin etmemiştim. Başka bir pasta olsa dilimleri küçülterek herkese yetecek hale getirebilirsiniz. Ama profiterol öyle değil ki. Neyse ki yetti ama tamı tamına. 10-15 kişilik misafiriniz geliyorsa rahat rahat yapın, herkes istediği kadar yesin.

fındık ve çikolata sosuyla kremasıyla nefis lezzet

     Daha önce profiterolün tarifini ayrıntılı olarak vermiştim. Dün sadece ara kremasında farklı bir tarif uyguladım. Bu şekilde de deneyebilirsiniz:

KREMA MALZEMELERİ:
2 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı nişasta
6 yemek kaşığı toz şeker
1 kg süt
1 paket vanilya
Portakal kabuğu rendesi
YAPALIM:

  • Un, nişasta ve toz şekeri karıştırma kabına alın. Üzerine yavaş yavaş süt ilave ederek karıştırın.
  • Ocağınızı yaktıktan sonra muhallebi gibi devamlı karıştırarak pişirin.
  • Kaynamaya başlayınca nişasta ve portakal kabuğu rendesini ekleyin.
  • Çabuk soğumasını istiyorsanız çay tepsinizi ıslatın ve kremayı üzerine dökerek yayın. Üzerini de streç film ile kaplayın. Çok daha kolay bir şekilde soğuduğunu göreceksiniz.
  • Soğuyan kremayı profiterollerin içine sıkarak doldurun, üzerine de çikolata sosu ve dövülmüş fındık ile süsleyin. Hazır çikolata soslarını kullanabilirsiniz.

4 yorum:

  1. Profiterol tarifini çok güzel anlatmışsınız. Mutlaka denenecekler arasında yerini aldı. Teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  2. Ellerinize sağlık. Bir türlü yapmak kısmet olmadı bana :))

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel görünüyorlar.Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  4. Bir iki tarif denedim olmadı sonra hazır ürünlerden yapmaya başladım .Sizin tarifi de deneyeyim. Ellerinize sağlık.
    http://cocuklarlamutfakta.blogspot.com/

    YanıtlaSil

Special design for Hayatın Kıvamı by GeCe