26 Şubat 2014 Çarşamba

PATATESLİ BÖREK

    Bu tarifi hemen yazmalıydım. Kızım yaparken bizzat yanımda durup bakmıştı.Sonradan da tadını çok beğendi. Arkadaşlarına bir börek yapması gerekiyormuş. Bana içindeki malzemeleri sormak yerine "bloguna tarifini yazdın mı" diye sordu. Ben de hemen yazdım ki ona ve sizlere kolaylık olsun diye. Belki onun gibi bugün hemen börek yapmak isteyenler olabilir diye düşündüm. Geçen gün benim doğum günüm için pasta yapmak istemiş. Benim tariflerimden kremasını yapmış ve bana bir eleştiride bulundu. Onun gibi mutfağa az giren veya tecrübesi az olanlar için tarifleri daha ayrıntılı yazmalı veya fotoğrafları arttırmalıymışım. Her aşamasının fotoğrafını çekersem çok iyi olurmuş. Ben de bundan sonra bu eleştiriyi dikkate alıyor ve yapım aşamalarını da fotoğraflıyorum. 


MALZEMELER:
4 adet yufka
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı su
1 su bardağı yoğurt
İÇ MALZEMESİ:
4 adet patates
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı salça
3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz, karabiber
ÜZERİ İÇİN:
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yumurta sarısı
YAPALIM:

  • Patatesleri haşlayıp rendeleyin. Soğanı ince yemeklik olarak doğrayın ve tavada sıvı yağda pembeleştirin. Salçayı ekleyip kavurun. Son olarak da patatesleri koyun ve tuz, karabiber, acılı seviyorsanız da pul biber ekleyin.Kavrulmuş olan içi soğuması için bir kenara alın.
  • Sıvı yağ, su ve yoğurdu karıştırın. İlk yufkayı serin ve bu yoğurtlu karışımdan her tarafına sürün.

  • Yufkayı zarf şeklinde alttan ve üstten katlayın. Yine yoğurtlu karışımdan sürün. 

  • Sağdan ve soldan katlayın. Patatesli içi alt kenara koyun ve yufkayı rulo şeklinde sarın. Bu rulodan dilediğiniz büyüklükte dilimler kesin. Kestiğiniz dilimleri yağlanmış tepsiye yerleştirin.


  • Rulo dilimlerin üzerine sürmek için yoğurt, yumurta sarısı ve sıvı yağını karıştırın. Fırça yardımı ile üzerine sürün.
  • Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirin.

2 yorum:

  1. elinize sağlık çok severim patatesli böreği:)
    Aslında haklılar ayrıntılı foto çekmek yayınlamak lazım ama olmuyorki elimiz yağlı unlu hem çek hem yap yanımıza çırak lazım bizim çırak :))
    bende beklerim sevgiler:)

    YanıtlaSil
  2. Çok haklısınız. Bir fotoğraf makinem sırf bu yüzden bozuldu.Her tarafı un içindeydi. Aslında ne güzel olurdu değil mi, biz yemeğimizi yapsak, birisi de yanımızda durmadan fotoğraflarımızı çekse. Öyle bir çırak bulursanız bana da haber verin :)

    YanıtlaSil

Special design for Hayatın Kıvamı by GeCe