20 Mart 2014 Perşembe

ELMALI MUHALLEBİ

    Çok hafif bir tatlı, kalorisi de bir o kadar hafifmiş. Ne de olsa yaptığımız sporların boşa gitmesini istemiyoruz. Tarif defterimin tozlu sayfalarından çıkarttım. Ben aslında bu tarifi yaptım ve yazdım sanıyordu ama yapmamışım. Diyet yapan arkadaşların diyetini bozmamak için sütlü bir tatlı yapayım derken bu tarifi buldum. Yapımı da oldukça kolay. Görüntü deseniz, üzerindeki çırpılmış yumurta aklarıyla çok hoş duruyor. Benim muhallebim kullandığım köy yumurtası sebebiyle biraz sarımsı oldu. Gördüğünüz gibi organik bir tatlı da yapmış oldum. 


MALZEMELER:
4-5 adet elma
1 çay bardağı toz şeker
Tarçın
1 yemek kaşığı galeta unu
MUHALLEBİ MALZEMESİ:
1 kg süt
4 yemek kaşığı un
1.5 çay bardağı toz şeker
3 yumurta sarısı
1 paket vanilya
KREMASI:
3 yumurta akı
1 çay bardağı toz şeker
YAPALIM:
  • Elmaları rendeleyip toz şekerle birlikte kavurarak pişirin. Önce suyunu salacaktır. Suyunu çekene kadar kavurmaya devam edin. Piştikten sonra 1 tatlı kaşığı tarçın ve sonradan sulanmaması için de 1 yemek kaşığı galeta unu ilave edin. 
  • Vanilya hariç muhallebi malzemelerini karıştırın. Karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocaktan alın ve vanilya koyup mikserle karıştırın.
  • Büyük kare borcama önceden pişirdiğiniz elmaları koyun ve düz bir zemin haline getirin. Üzerine pişirdiğiniz muhallebiyi dökün.
  • Yumurta akını kuru bir kabın içinde çırparak kar haline getirin. Toz şekeri ekleyip çırpmaya devam edin. Tıraş köpüğü kıvamına gelince önceden döktüğünüz muhallebinin üzerine bu yumurta aklı kremayı yayın. 140 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Soğuyunca buzdolabın kaldırın. 4-5 saat sonra servis edebilirsiniz. 

1 yorum:

  1. nefis bir görüntü canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil

Special design for Hayatın Kıvamı by GeCe