27 Mart 2014 Perşembe

TOST EKMEĞİ PASTASI

    Hep tatlı pastalar mı yapacağız, bu sefer de pastamız yoğurtlu. Salata niyetine yeniyor. Bence günler için de hoş bir alternatif olacaktır.


MALZEMELER:
2 adet kabak
2 adet havuç
2 adet kırmızı biber
400 gr süzme yoğurt
3 diş sarımsak
Tost ekmeği
Maydanoz
Yeşil soğan
Dere otu
YAPALIM:
  • Kabağı rendeleyin, çok az sıvı yağda soteleyip pişirin. Pişince içine ince doğranmış dereotu, tuz ve karabiber katıp karıştırın.
  • Havucu da aynı şekilde rendeleyip, sıvı yağda soteleyin. Pişince içine tuz koyun.
  • Közlenmiş kırmızı biberleri ince doğrayıp sıvı yağda soteleyin.
  • Süzme yoğurda ezilmiş sarımsak katın.
  • Yeşillikleri ince ince doğrayıp karıştırın.
  • İnce uzun bir tepsiye kenarları kesilmiş 3 tost ekmeğini yan yana dizin. Üzerine sarımsaklı yoğurttan sürün. İlk kata pişirdiğiniz kabağı yayın.
  • Üzerine 3 tane daha tost ekmeği koyup biraz bastırarak düzeltin. Yine sarımsaklı yoğurt sürüp havucu yayın.
  • Son kata yine tost ekmeklerini koyduktan sonra kırmızı biberleri ve aralarına doğradığınız yeşillikleri serpiştirin. Pastanın yan kenarlarını da sarımsaklı yoğurtla kaplayıp yine yeşillikleri yapıştırın.


1 yorum:

  1. elinize sağlık çok lezzetli bir pastaya benziyor . bence de birazda tuzlu pasta olsun :)

    YanıtlaSil

Special design for Hayatın Kıvamı by GeCe