9 Nisan 2014 Çarşamba

ELMALI MUFFİN

    Çocuklara özel bir şey olsun istedim bu sefer. Böyle bir kekin cazibesi olması için muffin kalıplarında olması gerekiyor. Aynı keki normal kek gibi yapsam bu kadar etkili olmazdı sanırım. Kimi anneler çocuklarının meyve yemediğinden şikayetçiler. İçine elmaları rendeleyip koyuyorsunuz, sonra sadece hafif bir aroması ve lezzeti kalıyor kekte. Benim gibi artık bozulmaya yüz tutmuş elmalarınız varsa da böylece değerlendirebilirsiniz. Bir taşla kaç kuş oldu değil mi?


MALZEMELER:
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı rendelenmiş elma
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tarçın
YAPALIM:
  • Yumurta ile toz şeker kar haline gelinceye kadar çırpılır.
  • Sıvı yağ eklenip biraz daha çırpılır.
  • Rendelenmiş elma, tarçın ile elenmiş un ve kabartma tozu koyulup tahta bir kaşıkla karıştırılır
  • Yağlanmış kek kalıplarına dökülür.
  • 170 derecede 30 dakika kadar pişirilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

Special design for Hayatın Kıvamı by GeCe