8 Nisan 2014 Salı

KARAMELLİ ETİMEK TATLISI

    Etimek tatlısı artık klasikleşmiş bir tatlı. Hemen hemen herkes de benzeri şekilde yapıyor. Benim tarifimin tek farklı tarafı şekerinin karamelize olması. Biraz daha ağır bir tatlı oluyor belki ama ekmek kadayıfını da andırdığı için güzel oluyor. Bir de böyle deneyin isterseniz.


MALZEMELER:
1 paket tuzsuz etimek
3 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
Limon suyu
8 yemek kaşığı irmik
9 yemek kaşığı toz şeker
1 kg süt
1 paket krem şanti
Hindistan cevizi
YAPALIM:
  • Etimekler dikdörtgen bir tepsiye yan yana dizilir.
  • Toz şeker tencereye alınır. Ocağın altı yakılır ve hiç kaşıkla karıştırmadan eriyip karamelize olması beklenir. 
  • Karamelize olan şekere yavaş yavaş ılık su ilave edilir. Karıştırılarak şekerin iyice erimesi sağlanır. Su kaynayıncaya kadar beklenir, kaynadıktan sonra 5 dakika ocağın altı kısılarak kaynatılır. İçine birkaç damla limon suyu damlatılarak ocaktan alınır.
  • Tepsiye serilmiş etimeklerin üzerine kaşıkla dökülür. Etimeklerin özellikle kenarlarının şekerli su ile ıslatılması ve yumuşaması sağlanır. Kalan şerbet üzerine dökülerek sütlü irmikli muhallebinin yapımına geçilir.
  • İrmik ve toz şeker bir tencereye alınır, üzerine süt ilave edilir ve karıştırılarak pişirilir. Kaynayınca ocaktan alınır. Şerbeti çekmiş olan etimeklerin üzerine dökülerek yayılır.
  • Krem şanti üzerindeki tarife göre hazırlanır. Biraz buzdolabında bekletilir. Bu arada irmikli muhallebi de soğumuş olur. Soğuyan muhallebinin üzeri krem şanti ile kaplandıktan sonra buzdolabına kaldırılır.
  • Servis etmeden önce Hindistan cevizi ile süslenir.

1 yorum:

Special design for Hayatın Kıvamı by GeCe