24 Nisan 2014 Perşembe

PATATESLİ KARIŞIK OMLET

    Hafta sonu kahvaltılarının vazgeçilmezi çeşit çeşit yumurtalar oluyor. Kimi zaman kuymak yapıyoruz, kimi zaman omlet çeşitleri. İnstagramda görüp de görünüşüne hayran olduğum ve en kısa zamanda yapmayı planladığım bir omletti bu. Tam da haftanın ortasına 23 Nisan tatili gelince aile boyu kahvaltıya çok güzel yakışacağını düşündüm. Çok da lezzetli oldu. Nasıl olmasın ki, içinde her şey var. Beklemeden tarifi veriyorum ki hafta sonu kahvaltısına planlayın diye:


MALZEMELER:
4-5 patates
2-3 yeşil veya kırmızı biber
2-3 sosis
8-10 dilim sucuk
5-6 dilim salam
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
3 yumurta
Tuz
Karabiber
Kimyon
Kırmızı pul biber
Sıvı yağ
YAPALIM:

  • Patatesler yeni çıktı, taze patatesler var.  Vitamini içinde kalsın, güzelce yıkayıp kabuğunu soymadan elma dilim patates şeklinde doğrayın. Patatesler çok büyük olmasın. 
  • Tavaya 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ koyup, yağ kızınca patatesleri ekleyin. Patateslerin tamamını koyun, 1-2 defa çevirince üzerine kapağını kapatın ve diğer malzemeleri doğrayın. Arada bir kapağını açıp karıştırmayı unutmayın.
  • Biberleri jülyen doğrayın. Sucuk, sosis ve salamı küçük doğrayın. Kaşarı rendeleyin.
  • Patatesler hafif pembeleşince biberleri ekleyin.
  • Biberleri ekledikten sonra kapağı artık kapatmayın ki kızarmaya başlasın. Biberler pişmeye yakın sosis, sucuk ve salamı ekleyin.
  • Bu arada yumurtaları ayrı bir kapta çırpın.
  • Sosis ve sucuklar çok çabuk pişecektir. O zaman baharatları koyun, karıştırın. Üzerine kaşar peynirini yayın, yumurtaları dökün ve pişene kadar bekleyin. Artık hiç karıştırmayın.
  • Yumurtalar pişince hemen servis tabağına alın ve dayanılmaz kokusuyla tabaklara bölüştürün. Yanına da tavşan kanı bir çay. Bence kahvaltıda başka hiç bir şey yemeseniz de olur. Çünkü çok doyurucu bir omlet yemiş olacaksınız.
  • Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

Special design for Hayatın Kıvamı by GeCe