3 Mayıs 2014 Cumartesi

ÇİLEK SOSLU KEDİ DİLLİ MUHALLEBİ

   Çilekler bitecek, biz daha çok az çilekli tarif yapmışız. Bunu hemen arttırmalıyız. Çilek sütlü tatlılara çok güzel yakışıyor. Tabi cheesecake'i de unutmamak lazım. Bunu daha önce yapmıştım. Pasta süslemesinde de harika görüntü veriyor. Haydi kolay gelsin.


MALZEMELER:
1 paket kedi dili
1 kg süt
3 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
7 yemek kaşığı toz şeker
1/2 kutu krema
ÇİLEK SOSU:
300 gr çilek
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağı su
YAPALIM:
  • Un, nişasta ve toz şeker karıştırma kabına alınır. Yemek kaşığı ölçüleri tepeleme olmalıdır.
  • Yavaş yavaş süt ilave edilir. Karıştırılarak pişirilir. Kaynadıktan sonra ocaktan alınır.
  • 5 dakika sonra krema ilave edilip karıştırılır.
  • Kedi dili bisküvileri süte batırılarak borcama dizilir. Üzerine muhallebisi dökülür.
  • Çilek sosu yapmak için çilekler ayıklanıp yıkanır. Blendrdan geçirilir. Tozşeker konur.
  • Nişasta suda ezilerek ilave edilir. Hepsi birden karıştırılarak pişirilir. Kaynadıktan sonra ocaktan alınır. Gerekirse yeniden blendrdan geçirilir.
  • Soğumuş olan muhallebinin üzerine dökülür ve buzdolabına kaldırılır. Tam kıvamında olması için ertesi gün servis edilmelidir. Bu arada üzerinin kurumaması için soğuduktan sonra streç film ile kapatılmalıdır.

0 yorum:

Yorum Gönder

Special design for Hayatın Kıvamı by GeCe