14 Mayıs 2014 Çarşamba

EBRULİ KEK

   Annemin eskiden çok sık yaptığı kekti bu. Biz sade keki pek bilmezdik. Mutlaka yarısına kakao karıştırıp böyle ebruli kek yapardı. Yumuşacık pamuk gibi bir kek oluyor. Beş çaylarının vazgeçilmezi kekin tarifini veriyorum. Şu puslu, yağmurlu havalarda da ne güzel gider çayın yanına. Çocuklara ise sütle beraber ya da limonata ile vermek lazım. Evde yapılmış taze limonata ve kek, çok güzel bir ikili.


MALZEMELER:
3 yumurta
6 yemek kaşığı sıvı yağ
9 yemek kaşığı süt
1.5 su bardağı toz şeker
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı limon suyu
2 yemek kaşığı kakao
YAPALIM:
  • Yumurta ile şeker çırpılır. 
  • Sıvı yağ ve süt eklenir.
  • Un ve kabartma tozu elenerek eklenir. Limon suyu konulur ve fazla çırpılmadan karıştırılır.
  • Malzemenin yarısı yağlanmış kalıba dökülür.
  • Kalan malzemeye elenmiş kakao karıştırılır ve gelişigüzel dökülür.
  • 170 derece fırında 35-40 dakika pişirilir. Kürdan batırılıp pişip pişmediği kontrol edilir.
  • Soğuduktan sonra kalıptan çıkarılır.


1 yorum:

Special design for Hayatın Kıvamı by GeCe