2 Mayıs 2014 Cuma

MİLFÖYLÜ KOLAY PİZZACIKLAR

    Ani gelen misafirlerinize ya da hafta sonu kahvaltısı için yapılabilecek bir tarifle geliyorum bugün. Birer porsiyonluk minik pizzalar yapacağız.
    Malzemeniz varsa çayınız demlenene kadar hazır olacaktır. Çabuk tariflerden yani. Misafiriniz varsa siz çayı demleyinceye kadar yapıp fırına verin. Hatta isterseniz bir de kakaolu kek çırpıp mikrodalga fırında pişirin. Yaklaşık 10 dakikada da o pişecektir. Tatlınız da tuzlunuz da tamam. Biraz da güleryüz ve tatlı bir sohbet. Daha ne olsun.

MALZEMELER:
10 adet milföy hamuru
Sucuk
4 uzun sosis
2-3 adet yeşil biber
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Ketçap
Maydonoz
YAPALIM:
  • Milföyleri buzluktan çıkarıp tek tek ayırın ki daha çabuk ısınsın.
  • Sucu, sosis ve biberleri doğrayın, kaşarı rendeleyin.
  • Milföylerin ortasına su bardağının ağzı ile iz yapın, bu yuvarlak izin ortasını çatalla birkaç yerinden delin. Böylece ortası fazla kabarmazken kenarları daha çok kabaracaktır.

  • Ortasına ketçap sürün. Rendelenmiş kaşardan koyun. Kaşarın bir kısmını üzerine koymak için ayırın.
  • Kaşarın üzerine sucuk, sosis ve biberleri koyun. Bunların üzerine ayrılmış kaşardan ve maydanozdan koyun.
  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirin.

0 yorum:

Yorum Gönder

Special design for Hayatın Kıvamı by GeCe