20 Mayıs 2014 Salı

PEMBE PATATES TOPLARI

    Etli yemeklerin yanına yapılabilecek, oldukça da kolay bir tarif vermek istiyorum. Üstelik rengindeki güzellik de sofraya ayrı bir güzellik katıyor. Pancar turşusunu zaten severdim, patatesle karışmış bu hali de daha bir güzel oldu. Teknolojiye bayılıyorum, hep bu değişik fikirleri oradaki takiplerim sayesinde yeni şeyler öğreniyorum. Teknolojiyi iyi yönde kullanırsanız size engin denizler açıyor. Bu tarif de öyle oldu. Tarifin yanına bir yıldız koymuştum. Annemler gelince hemen sofrada bir farklılık olsun istedim. Size de tavsiye ederim.


MALZEMELER:
3 adet patates
Patatesin yarısı kadar pancar turşusu
2 yemek kaşığı mayonez
1 yemek kaşığı zeytinyağı
YAPALIM:
  • Patatesler haşlanıp ezilir.
  • Pancar turşusu blendrda küçücük parçalanır.
  • Patateslerin içine turşu, zeytinyağı ve mayonez katılıp iyice karıştırılır.
  • Elde ceviz büyüklüğünde toplar yapılır.
  • Üzeri maydanoz veya dereotu ile süslenebilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

Special design for Hayatın Kıvamı by GeCe