5 Mayıs 2014 Pazartesi

TEREYAĞLI YUMURTA KAPAMASI

    Çok kolay ve kalmış malzemeleri değerlendirecek bir tarif vermek istiyorum. Sizde de olur mu bilmiyorum ama bazen haşladığım yumurtaları kimse yemiyor. Kalıp da soğuyunca hiç yenmiyor. Mutlaka bir başka şekilde değerlendirmek gerekiyor. O yüzden eskiden patatesli salata yapardım. Şimdi bu tarifle kahvaltıya depğişik bir lezzet katıyorum. Tereyağını sevenler için müthiş bir tarif. Çünkü yumurtaların etrafındaki tereyağına ekmeğinizi banarak yemek çok güzel oluyor.  Arada sırada kendimizi şımartmak lazım değil mi?


MALZEMELER:
2 adet haşlanmış yumurta
2 yemek kaşığı tereyağı
Kırmızı pul biber
Karabiber
Kekik
YAPALIM:

  • Haşlanmış yumurtaları ikiye kesin. 
  • Tavada tereyağını eritin. İçine pul biber ekleyin.
  • Yumurtaları kesilmiş tarafı alta gelecek şekilde tereyağının içine koyun. Ocağınızı kısın.
  • Karabiber ve kekiği de ekleyin. Tereyağını kaşıkla yumurtaların üzerine doğru dökün. Tavayı ocaktan alın ve soğumadan servis edin.

0 yorum:

Yorum Gönder

Special design for Hayatın Kıvamı by GeCe