3 Haziran 2014 Salı

PANCARLI KUSKUS SALATASI

    Bu sefer salata seçimimi kuskustan yana kullandım. İlk defa yapacağım bir salata olduğu için iki şekilde hazırladım. Yarısını sarımsaklı yoğurt ile karıştırmadan, sade olarak, diğer yarısını da mayonez ve sarımsaklı yoğurt ile karıştırarak yaptım. İkisinin de tadı güzeldi ama sarımsaklı olan daha çok tercih edildi. Hatta sarımsaklı olan tabak bitince diğerini de sarımsaklayarak yemek istediler. Seçim sizin. Sade olarak bırakacaksanız kaynama suyunun içine pancar turşusunun suyundan katmanızı tavsiye ederim. Hoş bir kırmızı renk veriyor, tadı da güzel oluyor. 


MALZEMELER:
250 gr pancar turşusu
1/2 paket kuskus
8-10 adet salatalık turşusu
Maydanoz
Dereotu
3-4 adet yeşil soğan
4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı sirke
Tuz
2 su bardağı süzme yoğurt
3-4 diş sarımsak
3-4 yemek kaşığı mayonez
YAPALIM:
  • Tencereye 3-4 su bardağı su ve 1 yemek kaşığı sıvı yağ koyup kaynatılır. Haşlama suyunun içine pancar turşusunun suyundan da 1 su bardağı kadar koyarsanız hem rengi kırmızı olacaktır, hem de ekşili tadı kuskusa da geçecektir.
  • Kaynamış suyun içine kuskus atılıp haşlanır. Haşlanan kuskus süzülür.
  • Zeytinyağı, tuz ve sirke konularak karıştırılır.
  • Maydanoz, soğan ve dereotu incecik doğranır. Kuskusa eklenir.
  • Pancar ve salatalık turşusu da doğranarak eklenir.
  • Sarımsaklar ezilip yoğurt ve mayonezle karıştırılır.
  • En son olarak bu karışım da kuskusa eklenir ve iyice karıştırıldıktan sonra servis tabağına alınır.

  • Dilerseniz sarımsaklı yoğurdu hiç içine katmayabilirsiniz. Ya da sarımsaklı yoğurdu salatanın yanında servis edebilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder

Special design for Hayatın Kıvamı by GeCe